Intrebari Frecvente

Creare si activare cont
Pentru a putea licita, utilizatorul trebuie sa detina sau sa isi creeze un cont pe situl www.licitatii.piatadeporumbei.ro, in cadrul sectiunii de Contul Meu. Fiecare utilizator este responsabil de completarea datele cerute in formular. Inainte de inceperea procesului de creare cont, va rugam sa cititi, sa intelegeti si sa va confirmati acordul cu regulamentul de functionare al acestui site. Dupa completarea corecta si veridica a tuturor campurilor din formular, se apasa butonul ”Inregistrare”. Dupa acest pas, daca toate datele sunt corecte, veti primi pe email un link de confirmare a adresei de email si implicit a contului proaspat creat. Confirmati cele mentionate mai sus printr-un clik pe link. Daca nu reusiti va rugam sa ne contactati telefonic la 0727403618 sau prin email la piatadeporumbei@gmail.com

Cum pot licitata pentru un porumbel?
Daca deja ai un cont valid inregistrat pe site, trebuie sa te autentifici in Contul Meu si abia dupa aceea poti efetua oferte. Plasarea ofertelor se efectueaza introducand suma pe care utilizatorul doreste sa o ofere/liciteze, apoi se apasa butonul „Liciteaza/Oferta” pentru ca oferta sa fie valida si sa apara public in pagina porumbelului

Reincarcarea paginii:
Ofertele effectuate se pot vedea timp real, situl face refresh automat. In cazul in care, din varii motive, nu puteti plasa oferta, verificati conexiunea la internet sau calitatea acesteia.

Unde pot vedea sau modifica profilul meu?
Datele de utilizator precum parola, adresa de email, numar de telefon, date legated e adresa, etc., pot fi modificate doar de catre fiecare utilizator in parte, in sectiunea Contul Meu. Piatadeporumbei.ro nu isi asuma responsabilitatea legata de veridicitatea datelor inscrise de fiecare utilizator in parte in sectiunea Contul Meu. Odata inscrise date in sectiunea Contul Meu, de catre fiecare utilizator in parte, acesta devine intr-u totul responsabil si raspunzator pentru veridicitatea acestora si pot face obiectul unor actiuni in justitie kin caz de forta majora. Fiecare utilizator poate raspunde legal pentru inscrierea unor date false, sau chiar pentru licitari flase, conform legislatiei in vigoare.

Cumpara Acum/Buy it Now: ce inseamna, cum il folosesc?
Toti porumbeii expusi intr-o licitatie, daca au setate date de Cumpara Acum sau Buy it Now, pot fi achizitionati activand aceasta posibilitate, fara a mai continua procesul de licitare. Daca un utilizator doreste sa achizitioneze un porumbel aflat in procesul de licitatie, folosind metoda Cumpara Acum, el poate folosi aceasta metoda iar porumbelul ii va fi adjudecat fara continuarea procesului de licitare. In acel moment, orice porumbel cumparat astfel, va fi retras automat din procesul de licitare de catre system si va fi desemnat castigator cel care l-a achizitionat prin metoda Cumpara Acum. Cel care face primul o astfel de oferta, va fi castigator. Acesta este un process transparent si disponibil tuturor spre a fi folosit.

Licitez si automat apare o noua oferta mai mare?
Daca dumneavoastra ati realizat o oferta pentru un porumbel dar automat ati fost supralicitat, inseamna ca un alt utilizator a setat pretul pe care acesta doreste sa il ofere mai mare decat oferta actuala oferita de dumneavoastra.
De exemplu:
Pretul porumbelului este 500 LEI.
Utilizatorul „X” a oferit suma de 900 LEI. Ofera este aprobata, dar utilizatorului ii apare doar 550 LEI, pragul minim de licitare. Acum, pretul porumbelului este de 550 LEI (pret afisat).
Utilizatorul „Y” ofera suma de 600 LEI. Automat acesta este supralicitat de utilizatorul „X” caruia ii apare acum oferta de 700 LEI. Acest lucru se repeta pana se ajunge la suma de 900 LEI.

Este posibil sa garantam sexul porumbelului tanar?
Sexul porumbelului tanar poate fi doar o estimare. El nu poate fi garantat 100%. Piatadeporumbei.ro sau Vanzatorul nu isi asuma in niciun fel definirea uni sex exact al porumbelului expus spre licitare.

Cum aflu daca oferta mea a fost supralicitata?
Pentru a afla daca un alt utilizator a facut o oferta mai mare pentru un anumit porumbel puteti sa gasiti in “Istoric Licitatii” pus la dispozitie, in pagina porumbelului unde sunteti atentionat foarte vizibil asupra acestui lucru, dar si prin intermediul email-ului.

Pas minim pentru a licita:
Pasul de licitare (pragul de licitare) este setat la 50 RON. Pentru licitatiile in euro,pasul de licitare este de minim 10 eur0. Organizatorii, in speta Piatadeporumbei.ro, isi asuma dreptul de a modifica pretul de licitare de la o licitatie la alta, in total accord cu intelegerea semnata cu vanzatorul. Odata setat un pas de licitare, el va ramane active de la inceput pana la sfarsit al oricarei licitatii.

Ce trebuie sa fac dupa ce s-a finalizat licitatia?
Un utilizator care a castigat o licitatie, va primi prin email toate datele necesare inchiderii procesului de vanzare. Organizatorii pun la dispozitia tutoro utilizatorilor toate datele necesare inchiderii procesului de vanzare a oricarui porumbel castigat in licitatie.
Utilizatorul care a castigat o licitatie se oblige sa efectueze plata aferenta porumbelului sau porumbeilor, in termen de 5 zile lucratoare, in contul bancar RO94 INGB 0000 9999 0683 7525 deschis la ING Bank, pe numele GOTHIA DEVELOPMENT SRL. In caz contrar, In caz contrar, porumbelul va fi oferit urmatorului ofertant din lista, pentru ultima lui oferta. In cazul in care ultima lui oferta este mai mica cu mai mult de 50 lei cat este pragul de licitare, ne rezervam dreptul de a incepe o negociere directa cu ofertantul/utilizatorul. In cazul in care nu ajungem la un accord, porumbelul va fi returnat propietarului sau va fi vandut public, la pret fix, pe www.piatadeporumbei.ro
Castigatorul unei licitatii care nu a fost contactat de catre organizator in termen de 3 zile lucratoare are obligatia de a contacta organizatorul pentru stabilirea detaliilor, in termen de maximum 24 de ore de la trecerea termenului mentionat mai sus.

Exista costuri suplimentare?
Daca esti Vanzator, comisioanele se negocoaza in mod direct cu Oragnizatorul si fac subiectul unei discutii confidentiale
Daca esti Cumparator, nu vei plati niciun commission sau extra taxa decat cele mentionate mai sus (pretul porumbelului si taxele de livrare).

Considerati ca nu ati aflat raspunsul la o intrebare pe care o aveti si nu ai gasit nimic mai sus?
Va asteptam sa ne contactati telefonic la 0727403618 sau prin email la piatadeporumbei@gmail.com