Publicat pe Lasă un comentariu

Frații Călugăr (Alba-Iulia, RO)

Bogdan Calugar

Frații Călugăr participă la concursurile cu porumbei din anul 2003 când au devenit membrii ai asociației columbofile Alba. Rezultatele au început să apară de atunci cu multe locuri de 1, 2 și 3 la nivel de club. Anul 2018 a fost extraordinar pentru aceștia în columbofilie, reușind să obțină titlul de campion național la categoria AS Speed Tineret cu femela RO – 0572752 – 2017.

            Începând cu anul 2014 au reușit să achiziționeze din Germania și de la crescători locali din porumbei cu rezultate foarte bune, iar aceștia dețin doar linii genetice specifice pentru viteză, demifond, general și anume porumbei care au în spate crescători consacrați la aceste categorii: G. Koopman, G. Vandenabeele, Heinz-Meier, Dirk van Dyck, Patrick Boeckx, Dirk van den Bulck, Gunter Prange.

            În decursul anilor aceștia și-au selectat foarte dur porumbeii la matcă, concurând produșii lor de la prima până la ultima etapă într-o zonă geografică foarte grea pentru columbofilie, în care porumbeii întâmpină munții în drumul lor spre casă, unde nu orice tip de porumbel face față și de aceasta este nevoie de o triere fără menajamente.

Il cunosc personal pe Bogdan, de multi ani. Trebuie sa recunosc, insa ca, am ramas foarte placut surprins de calitatea porumbeilor, in urma cu cateva saptamani, cand i-am facut o vizita pentru a discuta si clarifica partea de licitatie, si posibilitatea de a intermedia pentru el, vanzarea pe piata asiatica, a femelei campionane nationale.

Porumbei echilibrati, foarte puternici, penaj matasos, spate puternic, musculatura puternica si elastica, si, foarte important, “un nerv” deosebit la ei.

Supriza mea a fost completata cand am aflat ca, masculul de baza, este un porumbel de Columbodrom pur sange. si, prin incrucisare cu porumbei concurati local, dar cu origini nobile, a dat o explozie de concurenti redutabili.

Am aflat putin mai tarziu ca, Bogdan, dupa cum estimeaza el, probabil a cumparat si sacrificat 2-3 pubele de porumbei, pana a ajuns sa isi construiasca nucleul actual. Dur, cere mult de la porumbei, nu are rabdare, dar…asta pare a fi calea succesului sau.

Pentru cei care nu cunosc bine rutele de zbor ale judetului Alba, trebuie sa alfe ca, din orice parte ar fi lansati porumbeii, ei trebuie sa parcurga un traseu dificil, prin munte, vai, cu multi curenti de aer, cu extrem de multe rapitoare, si conditii meteo relativ schimbatoare frecvent.

Pentru asta ai nevoie de porumbei puternici, rapizi, curajosi si, cel mai important, un simt de orientare extrem de puternic dezvoltat. Daca porumbelul nu are simtul de orientare dezvoltat, are foarte multe sanse ca, pe parcursul unui sezon, sa treaca de casa si sa nu mai poata intoarce.

Una peste alta, chiar mi-au placut porumbeii, crescatorul si metoda. Asa ca am decis sa punem un mic lot de pui la licitatie, desi este un crescator relativ necunoscut pentru majoritatea. Dar, credeti-ma pe cuvant, o sa mai auzim de Bogdan, sau de Fratii Calugar.

Licitația care va avea loc pe site-ul nostru oferă oportunitatea de a achiziționa fiică din Campioana Națională AS Speed Tineret 2018, frate cu Campioana, fiu din locul 2 Provincia Transilvania AS Național 2019.

Rezultate 2018:

            Loc 1 Național AS Speed Tineret 2018

            Loc 10 Național Viteză Tineret 2018

            Loc 14 Național Demifond Tineret 2018

            Loc 5  Provincia Transilvania Viteză Tineret 2018

            Loc 3 Provincia Transilvania Demifond Tineret 2018

            Loc 21 Provincia Transilvania General Maturi 2018

            Loc 3 Județean Viteză Tineret 2018

            Loc 7, 8 Județean Viteză Maturi 2018

            Loc 2 Județean Demifond Tineret 2018

            Loc 5, 10, 11, 13 Județean General Maturi 2018

            Loc 5, 11 Județean AS Speed Maturi 2018

            Loc 1, 12 Județean AS Speed Tineret 2018

            Loc 4 Județean Crescător Viteză 2018

            Loc 2 Județean Crescător Demifond 2018

            Loc 2 Județean Crescător General 2018

            Rezultate 2019:

            Loc 2 Provincia Transilvania AS Național 2019

            Loc 1 Județean AS Național 2019

            Loc 2, 7, 11 Județean Viteză Maturi 2019

            Loc 3 Județean General Maturi 2019

            Loc 3, 6 Județean AS Speed Maturi 2019

            Loc 3 Județean Viteză Crescător 2019

            Loc 8 Județean Demifond Crescător 2019

            Loc 5 Județean General Crescător 2019

”MAYA” Campioană Națională AS Speed Tineret 2018

Aici puteti urmari o mica analiza la mana a acestei femele fantastice: https://youtu.be/RZ49Ap2qcDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *